Ontruimingsoefening

U dient regelmatig een ontruimingsoefening te houden om te controleren of uw ontruimingsplan (nog) goed functioneert. Hierdoor zijn niet alleen de bedrijfshulpverleners getraind op een calamiteit, maar ook het overige personeel weet wat zij moeten doen in geval van een calamiteit.

Cursusinformatie

Klik op de verschillende tabbladen voor meer informatie over de cursus.

Wij bieden een ontruimingsoefening aan vanaf € 449,- .

Boekt u ook een herhalingscursus BHV bij V.M.T.A? Dan raden wij aan om een ontruimingsoefening te combineren met een BHV herhalingstraining. In het ochtend gedeelte wordt de BHV kennis opgefrist en aansluitend wordt de oefening georganiseerd. Deze oefening kost u dan  € 150,- i.p.v € 449,-

Het ontruimingsplan vormt het draaiboek voor de ontruiming en geeft precies aan wat iedereen in geval van een calamiteit moet doen. Voor BHV’ers vormt het ontruimingsplan de praktische leidraad voor hun handelen. Om er zeker van te zijn dat uw ontruimingsplan in geval van nood goed functioneert, kunnen wij uw BHV’ers begeleiden en ontruimingsoefeningen organiseren.

Tijdens deze oefeningen besteden we aandacht aan het volgende:

  1. Theoretische communicatieoefening met behulp van het ontruimingsplan inclusief een ronde door het gebouw (alleen voor de BHV’ers)
  2. Aangekondigde oefening waarbij datum en tijdstip bekend zijn
  3. Aangekondigde oefening waarbij week bekend is
  4. Onaangekondigde oefening met eenvoudig scenario
  5. Onaangekondigde oefening met groot scenario eventueel samen met externe hulpdiensten en LOTUS slachtoffers

Na de oefening wordt er geëvalueerd met de aanwezige bedrijfshulpverleners, tevens wordt naar aanleiding van de oefening een verslag door V.M.T.A opgesteld. Dit verslag kan worden toegevoegd aan uw ARBO-map.

Op aanvraag kan een ontruimingsoefening ook op zaterdag of in de avonduren gegeven worden, hiervoor berekenen wij geen toeslag.

NederlandV.M.T.A verzorgd haar oefeningen door heel Nederland op locatie van de klant (incompany).

Bespaar veel geld!

Combineer de ontruimingsoefening met een BHV herhaling

Wees voorbereid op een calamiteit! en dat voor een aantrekkelijke prijs.